Geen stuurbekrachtiging bij koud start

Kia
Merk
Kia
Model
Venga
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010
Brandstof
Benzine
Reacties
6
Bekeken
204
Gepost: 22-11-2022 17:31
Professional

OpelMike

Diagnosetechnicus
Autobedrijf Melgers
Anders/Overig

Lid sinds: 14-10-2019
4 bijdragen

Beste specialisten, 

Wij worstelen al een tijdje met een probleem aan een Kia Venga. Deze auto heeft bij koude start, soms, geen stuurbekrachtiging. Als de auto weer uitgezet wordt en daarna weer gestart wordt is de bekrachtiging er wel. Het gaat hier om een elektronische bekrachtiging. Als de storing zich voor heeft gedaan komt er 1 foutcode op de regeleenheid van de ABS, de code C1623 can-bus communicatie fout op de stuurhoeksensor.

Ik heb al metingen verricht aan de startspanning, deze viel eerst onder de 10 volt (volgens autoelect moet de spanning altijd boven de 10 volt blijven met starten). Hierna hebben we de volgende onderdelen vervangen. Accu (AGM), startmotor, massa van carrosserie naar accu, stuurbekrachtingsmodule nieuwe software in laten laden, massa motor schoongemaakt en door jifeline de stuurhoeksensor opnieuw in laten leren.

Maar nu is de startstroom boven de 10 volt en doet het probleem zich dus soms nog steeds voor. Ik weet even niet goed meer waar ik verder moet gaan. Heeft iemand die probleem al eens in de handen gehad of hebben jullie suggesties?

Groeten,

Mike, Autobedrijf Melgers

Uitgelezen met

Bosch kts

Foutcodes

C1623

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.