Vakredacteur AMT gezocht!

Voor de redactie van AMT in Zeist zijn wij op zoek naar een redacteur met kennis van óf affiniteit met autotechniek. Ook als je als technicus open staat voor een switch naar de rol als redacteur, laat dan wat van je horen! We leiden je graag op als vakredacteur! Via deze link kun je de vacature bekijken.  

Bij interesse kun je direct contact opnemen met Jasper Magis via 0615643950 of jaspermagis@vmnmedia.nl (Recruitment VMN media).

Sporadisch wil motor niet aanslaan.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Lancia
Merk
Lancia
Model
Delta
Type
Delta
Uitvoering
-
Bouwjaar
1992
Brandstof
Benzine
Reacties
36
Bekeken
1134
Gepost: 28-05-2019 20:45
Professional

Dieter026

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 13-11-2016
441 bijdragen

Hallo, 

Bij deze Lancia Delta Integrale wil de motor soms niet aanslaan. De storing doet zich voor bij een warme motor als bij een koude motor. Als de motor toch aanslaat kun je perfect met de wagen rijden. Dan heeft het voertuig zijn volle vermogen. De wagen heeft geen eobd-stekker. Er zit een nieuwe accu in de wagen. Ik ben begonnen met een extra massa te geven aan het motorblok en aan de bobine, maar dit helpt niet. Op het moment dat de motor niet wil aanslaan is er geen aansturing van de injectoren, alsook geen ontsteking. Ik heb het signaal van de krukassensor en van de timingsensor in de verdeler van de ontsteking even op de scoop gezet. Ik heb met een draaiende motor de stekker van de timingsensor in ontstekingsverdeler afgehaald en dan valt de motor uit. Dus hieruit kan ik concluderen dat de motor-ecu het signaal nodig heeft om de motor draaiend te houden. Nu heb ik meerdere metingen gedaan van beide sensoren, nu lijkt het erop dat het signaal van de timingsensor niet altijd goed overeen komt met het krukassignaal. Nu heb ik niet echt veel referentieinformatie. Ik kan niet het juiste elektrisch schema vinden voor deze wagen. De brandstofpomp in de tank wordt aangestuurd van zodra het contact op staat.

In bijlage voeg ik mijn metingen toe. Kanaal A:voeding injectoren, Kanaal B:aansturing injectoren, Kanaal C: krukassensor, Kanaal D: Timingsensor in de ontstekingsverdeler. 

Kan iemand me helpen met het bezorgen van een correct schema voor deze wagen?

Is er iemand die aan een Integrale gemeten heeft aan de krukassensor en de timingsensor in de ontstekingsverdeler?    

Heeft iemand dit probleem al eens tegengekomen? 

Grtz,

Dieter   

Gemeten

krukassignaal samen met de timingsensor in de ontstekingsverdeler.

Downloads (9)

  • 2-keer-niet-aanslaan.psdata
  • draaien,-niet-meer-aanslaan.psdata
  • motor-draait.psdata
  • motor-draait-3.psdata
  • motor-draait-stilgelegd-en-start-terug.psdata
  • motor-ecu.jpg
  • motor-start-niet-2.psdata
  • stekker-motor-ecu-1-18.jpg
  • stekker-motor-ecu-19-35.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.