Slaat slecht aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Land Rover
Merk
Land Rover
Model
Defender
Type
Defender
Uitvoering
-
Bouwjaar
2011
Reacties
2
Bekeken
399
Gepost: 12-08-2021 19:05
Professional

Dikco

Diagnosetechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 17-02-2021
3 bijdragen

Motor slaat zeer slecht aan, vaak pas na 20-30 seconden starten, soms pas na meer dan een minuut. Zowel koud als warm. Zelfs als de motor wordt uitgezet en direct opnieuw gestart wordt gaat het moeizaam.

Tijdens het starten 'hikt' en versnelt de motor soms wel even maar te weinig om aan te slaan.

Eens gestart rijdt de auto prima, vermogen is normaal, geen buitengewone rookontwikkeling, goede stationaire loop, ...

De startmotor gaat normaal rond, het lijkt me dus niet dat het starten te traag verloopt. Wagen heeft geen opvoerpomp in de tank. 

Raildruk gecontroleerd tijdens starten. Deze is voldoende en gaat tijdens het starten vlot richting 380 bar. Na een 15-tal seconden is deze zelfs 650 bar, toch slaat de motor niet aan bij het bereiken van een bepaalde druk. Het is voorlopig niet duidelijk waarom de motor dan opeens wel aanslaat. Na het aanslaan draait de motor onmiddellijk goed (dus niet instabiel).

Volgende stap zou zijn om na de relatieve compressietest ook een absolute compressietest te doen. Voorlopig had ik dat uitgesteld omdat zowel de verstuivers als de gloeibougies behoorlijk vast lijken te zitten.

Eventueel verstuivers laten testen, maar aangezien er eens de motor gestart is geen probleem meer zijn weet ik niet of ik het daar moet zoeken.

Gemeten

Raildruk en motortoerental tijdens starten. Retourflow van de verstuivers (bij draaiende motor) gecontroleerd, maar geen duidelijke grote verschillen. Compressietest (relatieve). Gloeistiften getest en ok (deze zitten wel vast, vandaar voorlopig enkel relatieve compressietest).

Uitgelezen met

MaxiSys 908

Foutcodes

Geen foutcodes aanwezig of opgeslagen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.