Display E en handrem fout U0101-87 .....

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Land Rover
Merk
Land Rover
Model
Discovery
Type
Discovery 3
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
723
Gepost: 08-10-2018 12:09
Professional

Timmerklits

Zaakvoerder
Timmermans Powerbox Tuning
Universeel

Lid sinds: 26-05-2011
100 bijdragen

Een maand terug een discovery 3 binnengehad voor onderhoud, klant zij dat er verschillende foutmeldingen, geweest waren, maar op dat moment was er niets meer te zien, ook niet na testrit, wel veel foutcodes.

Enkele weken na onderhoud hadden ze terug problemen en het kwam niet meer goed, Gele handrem lampje aan, geen versnellingen meer op dashboard, soms slecht draaien van motor, batterij lampje, geen achteruitrijlichten en parkeersensoren.

Auto is binnengekomen en idd ging dit allemaal niet meer.

Vooral communicatie fouten tussen handrem module en transmissiemodule.

Ik heb de Transmissie computer achter de batterij gecontroleerd en zuiver gemaakt, was niets te zien, de stekker onder de achterste bekerhouders van de middenconsole zuiver gemaakt was ook goed. en de 2 stekkers aan het wiel linksachter ook zuiver gemaakt, deze waren wel wat vuiler met grond maar de verbinding leken goed, toch alles heel zuiver gemaakt en uiteindelijk de can bus (geel/bruin en geel/zwart) apart gelegd voor de zekerheid, ook de stekker op de handremmodule is losgeweest.

Na dit heb ik de xy sensor gecalibreerd door achteruit en vooruit alle versnellingen te doen en alles werkte weer.

Maar na 10 km weer de omgekeerde E op het display en iets erna handrem fout (U0101-87), maar na opnieuw starten weer alles ok. Dan 30 km zonder problemen en dan weer.

Wat nu gebeurt is het volgende, ik wis alle codes.

Ik start de auto,

enkel in de BCM zijn er altijd fouten (maar die zitten er al 10 jaar in B1B02-28 / B1B69-16 / B1B89-3A  / B1C26-3A  / B1C32-13 / B1C34-13, deze gaan niets te maken hebben met het probleem nu maar ik som ze op voor de volledigheid, de laatste twee zijn bijvoorbeeld van de stuurkolom verstelling maar ik zie niet hoe je dit kan doen, en de stoelen alles werkt hier van.)

 

Dan begin ik te rijden , hobbeltjes of niet ik weet niet wat juist de oorzaak is maar na een bepaalde tijd springt de E op het display en een paar seconden erna het gele handrem lampje.

Foutcode in de handrem is dan altijd die U0101/87 (communicatie met transmissiemodule weggevallen)

En nu komt deze er ook soms bij in de TCCM P174C-00 (Y-positiesensor van schakelhendel laag circuit).

Als ik de motor uitzet en na 1 minuut ofzo terug start is weer alles normaal (de versnellingen zijn er ook altijd tot het de volgende keer weer gebeurd.

Het is verbeterd, vermits ervoor niets ging en ik kon de codes ook niet wissen toen, maar nu weet ik niet goed meer waar kijken, wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn, toch een slecht contact nog of een ECU die gestoord is.

 

De volgende foutcodes zaten er eergisteren ook ineens bij, maar komen nu niet terug bij testritten.

(U0155-87 / U0010-88 / U0100-87 / U0132-87 / U0159-87 / )

 

Alternator is al 2 keer vervangen en batterij is ok. Spanningen zijn nu ook ok, want daar zijn ze ook zeer gevoelig voor heb ik al gemerkt

Uitgelezen met

Maxisys 908

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.