Start niet/geen contact met enige regelmaat

Land Rover
Merk / model / type
Land Rover Freelander Freelander 2
Bouwjaar
2008/2
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Elektronica
Foutcodes
Motor

Aantal reacties: 12
Aantal maal bekeken: 299

Gepost: 06-09-2019 16:51
Professional

Slootweg


Universeel

Lid sinds: 04-12-2015
40 bijdragen

Auto binnen gekomen dmv ANWB in het weekend. Die hadden verteld dat de dynamo defect was en daardoor de accu leeg. Ik de accu booster erop en naar binnen gereden. Paar uur aan de acculader gestaan te hebben zijn we de laadspanning gaan controleren, hij laad inderdaad te weinig.

Dynamo gedemonteerd en laten reviseren, nieuwe lagers, sleepringen en regelaar. Spul dichtgebouwd, uitgelezen, gewist en proefrit ter controle. Tijdens rijden geen problemen verder. 

Word gebeld de dag erna dat de auto niks meer deed. Was een paar straten verder dus even langs gereden en gecontroleerd. Auto opgestart en meegenomen, opstarten werkte niet met polen rechtstreeks op de accu. Maar enkel via plus en massa pakken via motor. 
Weer terug in de werkplaats auto uitgezet en wouden hem starten. Hij deed niks ook niet met de booster op accu en massa motorblok. 
Accu getest en die kwam door de test.
Als je de auto starten via de knop hoorde je enkel tik (van een relais) achter je dashboardkastje van de computer komen. V4 meting uitgevoerd op de kabels en dat was hoger maar niet slecht. Toch maar massa punten van de accu naar carrosserie en carrosserie naar motor schoongemaakt. En de kabel van carrosserie naar motor vervangen. Hier was ook groene aanslag op te zien. 
V4 meting uitgevoerd en was in orde nu, maar helaas nog steeds het zelfde met starten.
Boven voor de zekerheid een nieuwe accu gepakt en getest. Dit was starten en lopen, rondje gereden en was weer in orde. Buiten de auto laten staan en meerdere malen opnieuw gestart en bleef werken.

Maar je raad het al klant rijd weg en meteen weer problemen. Dashboard begon raar te doen en diverse lampjes begonnen te branden. Tankmeter deed raar en tevens de temp meter. 
Auto weer binnen gehaald en nu wilt hij soms helemaal niet starten tevens blijft het dashboard uit. 
Storingen uitgelezen en hij zit bomvol storingen, zie bijlage. Eerst was enkel de motor uittelezen maar later ook de centrale elektronica. 

We hebben de draden van startknop naar centrale elektronica door gemeten deze zijn 1-2 ohm. 
Tevens met lopende motor (wat niet altijd lukt) aan de bekabeling ''getrokken'' om te kijken of er wat op reageert. Overal waar je kijkt en trekt reageert hij niet specifiek op. Het dashboard knippert met foutmelding random. 

We gaan nu / zometeen de scope aan het canbus circuit leggen om te kijken of er veel ruis op zit. Dit doen we niet veel dus is even uitzoeken hoe en wat. 

Wat nu?

Uitgelezen met

Bosch kts

Downloads (3)

  • freelander2_2008-gedraaid.pdf
  • landrover-1.jpg
  • landrover-2.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.