Starten 323 fastbreak 2.0 ditd[diesel]

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mazda
Merk
Mazda
Model
323
Type
TYPE BJ
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
4229
Gepost: 21-12-2007 00:05
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Probleem met starten 2.0 DITD Diesel. deze auto start alleen als je hem meer dan 2Min op contact laat staan.

gloeibougie's zijn vern, startonderbreker[immobilisaiser werkt].

Na veel meetwerk is het zo dat op de regelklep[is de klep op de pomp met de grote moer[sleutel 38] dat daar geen spanning op komt wel als je de auto minimaal 2 minuten op contact laat staan, dan start de auto direct en loopt ook direct perfect, start je eerder dan slaat hij niet aan, krijgt geen diesel, zet ik spannning [pulserend op de afregel klep met aparte + en - kabel dan slaat hij wel aan.

wie kent dit probleem en weet wat de storing is[is het de EDU module?? en waar zit deze.

Auto heeft 158.000 KM gelopen Dealer zegt brandstof pomp stuk, na mijn mening kan dat niet want help ik de electronica, zet er zelf buiten de ECU om, pulserend stroom op dan loopt hij wel[dan kan toch de pomp niet stuk zijn]

Ik wet dat de auto een ECU heeft en een EDU, maar waar zit de EDU????.

Bedrading van en naar ECU is gecontroleerd, alle stekkers gecontroleerd, pomp gereingd, niks helpt. alleen als je hem langer dan 2 minuten op contact laat staan, en dan direct start dan slaat hij perfect aan en loopt ook direct op alle 4 de cilinders.

Wie kent dit probleem en wil een collega helpen, waar zir de EDU.

Alvast bedankt en MVGR Gerrit tel 06-55356595

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.