Airbag ECU inwendig verbrand

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mazda
Merk
Mazda
Model
6
Type
TYPE GH
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/6
Brandstof
Benzine
Reacties
12
Bekeken
2631
Gepost: 07-12-2015 15:57
Professional

CHRIS1305

Lid sinds: 12-02-2009
125 bijdragen

Hallo

Wij hebben een Mazda 6 binnen gekregen die tijdens het rijden een brandlucht rook een daarna gingen alle lampjes op het dashboard branden. Motor,DSC,airbag,ABS,EPS en ESP. Er was nog gewoon met de auto te rijden maar alles bleef branden. Na zoeken zaten er allemaal U codes is op diversen ECU communicaties. Bij verder onderzoek kwamen we erachter dat de printplaat van de airbag ECU weggefikt is (zie foto's in bijlage). Dit was ook de enige ECU waar geen verbinding mee te krijgen was. Ook was de zekering van de airbag ECU eruit, na vervanging waren alle U codes van andere ECU's weg behalve de U0151 en U0121 beide in instrumentenpaneel en motorecu en beide geen communicatie met airbag ECU. De zekering blijft er nu gewoon in ook als je de airbag ECU weer aansluit, er is alleen met de airbag ECU nog geen communicatie. Alle bedrading doorgemeten op kortsluiting naar plus en massa en eventueel andere problemen/beschadigingen via orginele schema's. Er zijn ook geen dingen gemonteerd die door bedrading heen zijn gegaan en ook geen accesoires ingebouwd. Heeft iemand eerder gehad dat een ECU spontaan doorbrand? De airbags zijn ook niet afgegaan.Wij zijn een beetje voorzichtig met zomaar een ECU vervangen zonder een probleem te hebben gevonden.

Gemeten

Bedrading van airbag ECU gecontroleerd op kortsluiting naar plus en massa. Gecontroleerd op beschadigde bedrading of kapotte componenten.

Uitgelezen met

Orginele Mazda tester MMDS

Foutcodes

U0121,U0151 beide Lost communication with Restrain Controle Module

Downloads (3)

  • dsc04393.jpg
  • dsc04394.jpg
  • dsc04395.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen