stationiar toerental

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mazda
Merk
Mazda
Model
6
Type
TYPE GG/GY
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
4759
Gepost: 25-11-2007 12:23
Professional

mazda6

Lid sinds: 25-11-2007
3 bijdragen

hallo

Na vervangen van bougiekabels en bougies van mijn mazda6 is het stationair toerental beter geworden over het algemeen staat ie nu op 750 toeren, maar mij valt op dat het stationaire toerental iets valt ( ik denk tot ong 650-700 toeren)als ik verbruikers aan doe bv verlichting ,achterruitverwarming. het toerental is dan te laag je voelt de auto dan trillen en het toerental herstelt zich niet.

En bij de koude start valt mij op dat het toerental ook de eerste kilometers erg laag staat ong zelfde als boven beschreven. gaat van dit type weleens de thermostaat stuk, of hebben deze over het algemeen een levensduur van een beperkt aantal jaren? (ps temperstuur meter staat in het midden bij warme motor, maar naar mij idee duurt het langer als voorheen voor ie op temperatuur is, maar het word ook kouder buiten natuurlijk)

Maar als ik echter de airco aanzet herstelt het toerental zich wel tot 750 toeren.

Is dit normaal dat het toerental wel bij airo herstelt maar niet bij andere verbruikers??

En weet iemand of er een softwareupdate is voor de mazda6?
(ben bij een vakgarage geweest en die man zei dat de motor idd te zacht stationair draait en raade mij aan bij de daeler te informeren of er misschien een update is vandaar, of is het te proberen de ecu een keer opnieuw te programmeren bij de dealer?)

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.