houd in

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mazda
Merk
Mazda
Model
MX-5
Type
TYPE NB
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
4508
Gepost: 28-04-2009 18:15
Professional

Joost

Lid sinds: 21-11-2007
150 bijdragen

We hebben een Mazda MX-5 staan die bij optrekken inhoud. Wanneer er vol gas gegeven word bij rijden komt de auto moeilijk opgang als je het gaspedaal dan half terug neemt merk je dat hij beter optrekt dus met geleidelijk opbouwen gaat het beter. ( Warm of Koud maakt niet uit)

We hebben de brandstof druk gemeten die was bij stationair +/- 2.5 bar en bij gasgeven  3 bar volgens onze gegevens is dit binnen de marges. ( Van collegas heb ik namelijk vernomen dat dit meer voorkomt dan komt de pomp in de tank niet goed op druk.)

Ook het motor manegment is uitgelezen hierin stonden geen storingen. Volgens de dealer komt het wel eens voor dat de gloeidraad van de luchtmassa meter verontreinigd raakt, deze hebben we dus schoongemaakt. Helaas gaf dit geen verschil.

Heeft iemand hierop sugesties om te proberen meer dingen uit te sluiten ik heb namelijk het vermoeden dat het de luchtmassa meter is, alleen kost deze meer als 600,- dus zou ik graag meer dingen proberen voordat ik deze vervang.

Ik hoop dat iemand een andwoord heeft.

Met vriendelijke groet,

Joost

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.