motor houdt in

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mazda
Merk
Mazda
Model
Xedos-6
Type
Uitvoering
-
Brandstof
Benzine
Reacties
2
Bekeken
4299
Gepost: 26-01-2003 16:43
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
betreft xedos 6 2.0 lit v6. De motor loopt niet mooi rond, het is duidelijkst net boven het leeplooptoerental. Het is bijna niet mogelijk in een langzame file te rijden wegens het stoteren van de motor. Volgens de mazda dealer is de ontstekingsmodule(delco) en de bougiekabels de oorzaak; Beide zijn vervangen zonder resultaat. Meting met de scope wijst uit dat de ionisatiespanning op de cilinder die hapert te hoog is, het is steeds een andere cilinder en een patroon is niet te herkennen.Het HC getal is ook te hoog voor deze motor, n.l. 100 ppm, mijn conclusie is dat de motor op een te arm mengsel draait.

Controle van de inlaatdruk geeft geen storing. Injectoren sluit ik uit omdat het steeds een verschillende cilinder is. Het probleem doet zich alleen voor bij zeer warme motor.

wie herkent het probleem?

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen