Soms verhoogd stationair lopen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
190-serie
Type
TYPE W201 SEDAN
Uitvoering
-
Bouwjaar
1989/
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
2423
Gepost: 23-03-2011 18:48
Professional

Remco

After sales manager
Dealer

Lid sinds: 01-10-2009
289 bijdragen

Goedeavond,

Vanmiddag bovengenoemde auto aangeboden gekregen met als klacht dat de motor regematig rond de 1500 tpm blijft draaien. Tik je even tegen het gaspedaal aan dan zakt deze naar zo'n 850 tpm om vervolgens wanneer je rijdt weer eens bij de 2300 tpm te blijven hangen.

Nu is het zo'n schitterend KE-jetronic systeem wat ik misschien wel 5x in mn leven gezien heb en dus niet aan van alles ga zitten draaien. Ik heb inmiddels de stationair-regelklep schoongemaakt ( was niet erg vies ) maar nu slaat de motor stationair af. ( als deze niet boven de 1500 tpm blijft hangen. Blijft deze wel stationair lopen en tik je het gaspedaal aan slaat deze af. Stuwklep klemt niet en is gangbaar. Visueel alle vacuumslangetjes gecontroleerd. Sensor luchinlaattemperatuur lag los onder het luchtfilterhuis,deze correct geplaatst,ook zonder resultaat. 

Misschien iemand een tip?

Ik zeg er eerlijk bij dat deze mechanische injectie systemen niet mijn sterkste kant zijn.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken