AANSTURING STARTMOTOR-MB A140 AUTOMAAT BOUWJ 2002

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
A-klasse
Type
Uitvoering
-
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
3741
Gepost: 03-11-2009 12:36
Professional

vrencken

Lid sinds: 03-01-2008
16 bijdragen

We hebben geen aansturing op de startmotor(50) Klant is binnengekomen met af en toe een startprobleem. Anwb terplekke bij de mensen geweest en deze heeft een kleine tik op de startmotor gegeven en de startmotor deed het weer, met dit verhaal hebben we er een nieuwe startmotor  opgezet. Het vreemde is nu dat de startmotor nu helemaal niets meer doet, als we hem aansturen/paars-witte draad dan doet hij het wel!! dus startmotor is in orde. Onze vraag is nu of er ergens een aanstuurrelais zit ?? We hebben met de Bosch helpdesk al meerder keren contact opgenomen maar zij hebben ook niet het juiste bedradingsschema,dus hier komen we ook niet verder mee. We twijfelen nog aan het contactblok maar dan moet het hele dash-board eruit om dit correct door te meten terwijl we er niets aan gedaan hebben, ook omdat het een automaat is hebben we de p- en n-stand doorgemeten deze worden absoluut in de bak vrijgegeven.

Onze vraag is nu of iemand dit misschien nog eens heeft meegemaakt en of er een schema is van de startmotor aansturing Hier zijn nogal wat verschillen wat betreft bj. We zouden graag willen weten of er een relais tussenzit voor de aansturing en waar dit zich bevindt?? 

p.s. als we hem zelf met een powerprobe aansturen en eenander doet het contactslot in de startstand houden dan werkt alles prima dus danspringt de motor aan en blijft de auto ook lopen /dus de computer herkent de sleutel en geeft hem vrij!!

 

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen