Foutcode stuurhoek sensor

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
A-klasse
Type
TYPE W168
Uitvoering
-
Bouwjaar
1999
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
5612
Gepost: 16-09-2009 20:22
Topmonteur

Martijn81

Autotechnicus

Lid sinds: 07-02-2009
5903 bijdragen
Beste,

De foutcode stuurhoeksensor(1140) is er ingekomen na het laten zakken van het subframe.(looprollen multieriem vervangen,zo een complete plaat met 3 rollen...) Zeer waarschijnlijk?! komt deze code omdat het stuurhuis later pas is losgemaakt,tijdens het laten zakken 'vergeten' om stuurhuis/as los te halen. Is geen grote kracht op komen staan.Netjes stuurhuis losgehaald daarna om verder te kunnen zakken.
Ik weet niet hoever de stuuras naar beneden is gekomen,maar kan hierdoor de storing veroorzaakt worden?Is hierdoor wat beschadigd?of moet hij gekalibreerd worden? De auto stuurt wel goed nadat alles weer is gemonteerd en proefrit is gemaakt,maar de code is niet te wissen.

Gekeken vanaf stuurhuis tot aan onderkant dashboard,en ik zie alleen maar kruiskoppelingen en Geen schuikfstuk!
Nog geen stuurkappen weggehaald(waar de stuurhoeksensor zit?!)

morgenochtend wil ik er weer naar kijken op het werk,dus als iemand dit vanavond leest en een antwoord weet...waardeer ik dit zeer!

Trouwens leuk klusje om die rollen te vervangen,zo een plaat met alle rollen erop,auto met airco ook :).De lagers waren in elkaar gedraaid van de rollen!

Alvast bedankt voor de reacties

Groeten,Martijn
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.