Koude motor gierend geluid uit CVT bak

Mercedes-Benz
Merk / model / type
Mercedes-Benz A-klasse TYPE W169
Bouwjaar
2011/6
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Automaat

Aantal reacties: 4
Aantal maal bekeken: 337

Gepost: 24-09-2019 20:18
Professional

SEIKO


Merkspecialist

Lid sinds: 14-01-2012
42 bijdragen

Beste mensen heb hier een A klasse uit 2011 met slechts 48000km.met een automaat cvt bak probleem.

Als je smorgens (of als tijdje stil heeft gestaan)de motor start komt er uit de cvt bak een gierend/gorgelend metaal achtig geluid.(Net zo,n geluid als een rotte waterpomp)Dit duurt ongeveer 1 minuut en dan is het weg.Daarna kun je er gewoon mee rijden,en geeft dan meestal geen problemen.Soms een enkele keer houd de auto iets in ,en soms lijkt het wel of ie in z,n versnelling wat blijft hangen.Tevens geeft ie op het display transmissie probleem.

Gaf een aantal storingscode 0794 en nog andere (weet ik zo even niet meer).Allereerst de bak olie gepeild(was minimum) bijgevuld op max(1.25 ltr) en codes gewist.

Echter net koud gestart en precies het zelfde geluid kwam weer tevoorschijn.Daar ik geen ervaring heb met cvt automaatbakken ben ik benieuwd of er iemand hier meer over weet.Alvast bedankt.

Uitgelezen met

snap on

Foutcodes

p0794

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.