piepend geluid V-snaar

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk / model / type
Mercedes-Benz A-klasse TYPE W169
Bouwjaar
2011/11
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Trillingen / geluiden

Aantal reacties: 6
Aantal maal bekeken: 537

Gepost: 13-06-2018 08:23
Professional

HommelAutobedrijven


Hommel Autobedrijven
Anders/Overig

Lid sinds: 28-05-2018
3 bijdragen

In maart 2018 werd bij ons een mercedes A160 Blueefficiency met start/stop uit 2011 aangeboden met een piepend/slepend geluid bij de motor.

Na onderzoek in de werkplaats bleek het de multiriem te zijn. deze riem was 1000km eerder al vervangen bij een andere garage door een niet originele riem.

Bij navraag bij een mercedes garage bleek dat de originele riem van een andere rubber samenstelling was. zodoende hebben wij er een originele riem opgelegd.

daarna kwam het geluid na 2 weken alsnog terug bij een koude motor.

In overleg met de klant en met mercedes hebben we toen de plaat met span/ en meelooprollen vervangen.

we hebben de auto toen enkele dagen laten staan en het geluid was weg.

Nadat de klant de auto weer 2 weken heeft gereden kwam het geluid echter toch weer terug

Omdat het geluid alleen met koude motor hoorbaar is hebben we de auto enkele dagen bij ons laten staan.Airco aan of uit heeft geen invloed, dus lijkt de aircocompressor of de koppeling daarvan uitgesloten.

het geluid is duidelijk waarneembaar bij de multiriem, maar omdat de werkruimte beperkt is kunnen we het geluid niet exact lokaliseren.

In overleg met de klant hebben we de waterpomp vervangen. maar wederom zonder resultaat en het geluid kwam na enkele dagen weer terug.

Na rondvraag en rondbellen met enkele dealers of iemand dit al eens eerder meegemaakt heeft en of er ideeen zijn wat dit geluid kan veroorzaken. Kon niemand ons echt een antwoord geven.

Doordat er niet echt veel meer overblijft om te vervangen of repareren hebben we de dynamo gedemonteerd om deze te laten testen en controleren.

Wat blijkt, er zit onbelast een piepend geluid in. na vervanging van de dynamo is het geluid er wederom enkele dagen uitgeweest. Maar helaas toch weer terug gekomen. Wel is het geluid minder geworden.

Omdat de ideeen bij ons nu echt op waren hebben we de auto bij mercedes neergezet om diagnose te stellen.

Deze kwamen tot de conclusie dat de multiriem piepte en hebben deze nogmaals vervangen. verder waren er geen mankementen waargenomen.

Maar toch kwam het geluid er naar enkele dagen terug in.

Al met al zitten we nu nog steeds met een piepende mercedes, en kunnen de oorzaak niet vinden.

Wie heeft er nog een idee of ervaring met dit lastige verhaal?

Gemeten

Vervangen: Multiriem origineel Meeloop en spanrollen Origineel Waterpomp origineel Dynamo origineel

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.