nokkenas p0366

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
B-klasse
Type
TYPE T245 MPV
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012
Brandstof
Benzine
Reacties
13
Bekeken
940
Gepost: 27-10-2021 08:46
Professional

jaapje321

Diagnosetechnicus
Universeel

Lid sinds: 10-12-2009
115 bijdragen

Beste collega's

bij ons in de werkplaats staat een b180 met een vreemde storing. 

De auto kwam vorige maand binnen met brandend motorlampje en code p0366 positiesensor nokkenas uitlaatnokkenas component foutief. 

Daarna hebben wij besloten de sensor te vervangen maar de storing bleef hetzelfde. Het viel ons op dat de motor de dag erna bij een koude start ratelde. Na het loshalen van het bovenste kettingdeksel zagen we dat de kettinggeleider gebroken was. Dat betekent bij deze motor dat de cilinderkop eraf moet. Om de geleider te kunnen vervangen. Zo gezegd zo gedaan. Kettinggeleiders vervangen, nieuwe ketting geplaatst, nieuwe verstelbare nokkenastandwielen, op tijd gezet met het officiële gereedschap en starten lopen. 

De foutcode p0366 blijft echter hardnekkig zitten! Wanneer we de nokkenasregeling willen inleren met onze kts lukt dat niet omdat de fout niet gewist kan worden.

Het voltage op de sensor en de massa zijn goed. De nokkenas versteller en sensor hebben we ook nog omgeruild met de inlaatkant maar dit helpt ook niet.

De sensoren hebben geen olie gelekt in de kabelboom en de ecu is droog. Heeft iemand misschien een idee wat wij nog kunnen bekijken?

Gemeten

nokkenas afstelling, voltage op sensor

Uitgelezen met

Bosch kts

Foutcodes

p0366

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen