Schakelmoment automaat

Mercedes-Benz
Merk / model / type
Mercedes-Benz C-klasse TYPE W202 SEDAN
Bouwjaar
1997/8
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Automaat

Aantal reacties: 17
Aantal maal bekeken: 444

Gepost: 10-03-2019 18:05
Professional

Bassus

Engineer
Anders/Overig

Lid sinds: 25-08-2016
9 bijdragen

Bij koude motor duurt het ongeveer een kilometer voordat de automaat doorschakelt naar de derde versnelling en verder. Of ik moet doortrekken naar zo'n 3000 t/min. Dan schakelt ie ook door maar dat doe ik liever niet met koude motor. Als ie eenmaal geschakeld heeft naar de derde versnelling is er niets meer aan de hand en schakelt ie als boter door alle versnellingen. Buitentemperatuur heeft geen invloed. Olie, inclusief olie koppelomvormer en filter zijn vervangen, geen verschil.

Wat ook wel eens maar niet altijd gebeurt is dat, als ik weg rij in de "w" stand (winter, start in de 2e versnelling), de bak bij ongeveer 10 km/u terug schakelt naar de eerste versnelling en daar blijft hangen. Door de schakelaar om te zetten naar "s"en weer terug naar "w" schakelt ie weer naar de tweede versnelling. Ook alleen als de motor koud is. Misschien heeft dit een relatie met het eerste probleem. 

Gemeten

Oude olie was alleen wat donker maar zeker niet verbrand. Bak is een 722.6

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.