Wie kan mij op weg helpen bij een raar geluid

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
C-klasse
Type
TYPE W203 - S203 - C203
Uitvoering
-
Bouwjaar
2000/8
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
1953
Gepost: 03-04-2017 21:27
Professional

Bjornjetten

Caravan/campermonteur
Jos vaanholt caravans bv
Anders/Overig

Lid sinds: 30-03-2017
1 bijdragen

Hallo,

Voor iedereen die dit leest en hiervoor de tijd wil nemen om te antwoorden alvast hartelijk dank.

Nu komt mijn vraag over de Mercedes, Deze auto is ingeruild en toen hij bij ons binnen kwam liep de motor als een zonnetje, geen bijgeluiden niets. Zelf dacht ik van goh wat een mooie auto en toevallig onze eigen Volvo v70 liep op het eind, dus heb ik de mercedes maar op naam gezet en ben er zelf mee gaan rijden. Netjes voordat de auto mee naar huis ging eerst de olie en alle filters vernieuwd. Kroon synthethisch 5w40 wat voorgeschreven word door de firma kroon oil.

Na ongeveer een paar honderd kilometer hoor ik een tikkend geluid uit het vooronder komen. erg vervelend. en het bijzondere van het verhaal is dat het tikken lijkt op dat van een klepstoter. het loopt synchroon met het toerental van de motor mee, en je hoort het alleen als de motor richting de bedrijfstemperatuur loopt en op temperatuur is. Bij een koude start hoor je hem eigelijk niet. Uiteraard geprobeerd om te luisteren als je op de rem trapt blijft het nog aanwezig. wat wel bijzonder is het is er niet altijd, boven de 2000 toeren is het geluid weg en bij het loslaten van het gaspdaal komt het terug en lijkt het wel harder te tikken. Bij het indrukken van het gaspedaal valt het ook weg en komt het terug naarmate de motor op toeren blijft. dit is wel onder de 2000 toeren. Toerental boven de 2000 rpm is het geluid niet waarneembaar.

Nou zit ik te denken dat de 5w40 olie vrij dun is en dat hij niet in de hydraulische klepstoters blijft zitten of dat de distributieketting enigszins tikt bij de kettingspanner of geleide rail

Mijn gedachte neigt naar de te dunne olie of een klepstoter die defect is. om er zo maar dikkere olie op te doen lijkt mij ook wat. maar goed mijn vraag is zit ik in de goede hoek te denken of zijn er Mercedes professionals die vinden dat ik er helemaal naast zit.

Ik kan een filmpje of filmpjes van een koude start en een warme motor morgen toevoegen. Al hoop ik dat het lukt als ik dit gepost heb.

Alvast hartelijk dank voor de antwoorden en hulp

Groetjes Bjorn

Gemeten

Olie en filter vervangen

Uitgelezen met

niet het lijkt mij mechanisch

Bijgewerkt door MarijkeAMT op 12-11-2018 13:43
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken