2510 - component Y77/1 geeft fout aan.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
E-klasse
Type
TYPE W211 - S211
Uitvoering
320 CDI Classic 4M
Bouwjaar
2007
Brandstof
Diesel
Reacties
0
Bekeken
497
Gepost: 01-11-2021 11:39
Professional

Geertr

Directeur / eigenaar
Roesthuis auto's
Anders/Overig

Lid sinds: 28-03-2018
50 bijdragen

Hallo,

In de werkplaats heb ik een E-klasse staan met de foutcode:

2510 - Controleer component Y77/1 (regeling drukversterking). Regelaar geeft fout aan.

Waar begin je dan..

De actuator: hier op het forum zag ik een zelfde storing en daar was als oplossing de soldering. deze gecontroleerd en ondervonden dat ze los waren geraakt de soldering hersteld in de hoop dat opgelost zou zijn. maar helaas zo makkelijk was het niet. toen de voeding massa en regeldraad gemeten van de ecu tot de actuator. 

- Voeding: 12v 
- massa: ok
- regelstroom  rond de 3v

Dat lijkt mij dus in orde, op het moment dat de storing gewist wordt en daarna de auto gestart wordt actueert de turbo versteller (de hevel gaat naar beneden). na een seconde of 5 gaat ie weer naar boven (alsof de versteller het niet kan houden) en zit de storing erweer in. dit is allemaal bij stilstaand voertuig. Als ik met de auto op straat rijd en de storing tijdens het rijden wis trekt de auto 1 a 2 acceleraties goed en vlot op daarna noodloop. 

De turbo,

de turbo heb ik gedemonteerd en losgehaald ook via dit forum gelezen dat de schoepjes beschadigen door de flexibele delen van het uitlaatspruitstuk. de turbo ziet er niet heel top uit maar ook niet gaar. De spruitstukjes rammel wel iets dus dat duit op een scheur. maar als de turbo de oorzaak zou zijn. vind ik het weer vreemd dat wat ik hierboven ondervonden heb dat de auto wel goed optrekt tijdens een rit waarbij de storing gewist wordt.

mijn vraag: Zijn er nog meer dingen die ik kan controleren voordat ik van alles ga vervangen. En misschien is er iemand die soort gelijks heeft meegemaakt. 

Mvg, Geert

Gemeten

zie probleem omschrijving

Uitgelezen met

snap-on modis ultra

Foutcodes

2510 - Controleer component Y77/1 (regeling drukversterking). Regelaar geeft fout aan.