After Market PDC aansluiten

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
E-klasse
Type
TYPE W212 - S212
Uitvoering
-
Bouwjaar
2015/6
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
1917
Gepost: 28-01-2016 13:01
Professional

BjornSP

SchadeNet Winkel
Autoschade technicus
Schadeherstel

Lid sinds: 21-05-2010
117 bijdragen

Klacht klant: originele pdc geven te laat een waarschuwings geluid. Het geluids signaal klinkt pas als de rode lampjes op het dashbord gaan branden.

 

De klant heeft een fietsen drager met aftermarket pdc op de auto gehad en wil nu zo'n zelfde aftermarket set op de auto gemonteerd hebben. Wij hebben de klant uitgelegd dat het door de complexiteit (canbus, verlichtingscontrole, led) van de huidige auto's niet mogelijk is. De klant accepteerd dit niet en zegt "het moet".

 

Wij hebben bij de mercedes geinformeerd of het mogelijk is om het signaal al te laten klinken als de oranje lampen op het display beginnen te branden, dit was niet mogelijk.

De volgende optie was om de set rechtstreeks op de trekhaak stekker aan te sluiten en te foppen dat er een stekker in zat. Helaas wordt dan ook permanent het mistachterlicht uitgeschakeld en de auto denkt dat er altijd een aanhanger of iets dergelijks achter zit. Geen optie dus.

 

Een 12 volt kan ik wel van een accessoire aansluiting wel halen en via een relais laten schakelen, maar dat schakel signaal voor het relais, waar zou ik dat vandaan kunnen halen zonder dat het problemen opleverd ?

 

Iemand hier ervaring mee of een hint/oplossing?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.