E200 W210 aansturing bobine cil 1 en 4 valt weg.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
E-klasse
Type
TYPE W210 - S210
Uitvoering
-
Bouwjaar
1997/1
Brandstof
Benzine
Reacties
7
Bekeken
2418
Gepost: 01-04-2015 21:23
Professional

manus3000

Lid sinds: 30-07-2009
34 bijdragen

 Zoals de titel al zegt hebben wij een mercedes E-200 binnen gekregen waarvan de aansturing van de bobine van cilinder 1 en 4 weg valt.

De auto is elders al onder handen genomen waarbij beide bobine's,de stuurdraad vanaf de ecu naar de desbetreffende bobine incl. stekkertje in de ecu stekker(met een kabelschoentje maar de verbinding is goed dus toe maar) en de ecu is vervangen.

Dit alles zonder resultaat blijkbaar.

Als de auto een tijdje heeft gelopen(stationair) of heeft gereden valt de aansturing compleet weg. Koud gaat het goed warm dus niet.

Ik heb de bedrading zowel warm als koud doorgemeten,voeding gecontroleerd,bougie's gecontroleerd,bobine's omgewisseld en de storingscode's uitgelezen.

De enige foutcode is een misfire op cilinder 1,de exacte code ben ik vergeten.

Massa's van de ecu lijken ook allemaal goed.

Wat me wel opvalt is dat op het moment dat hij op 2 cilinders loopt ik soms totaal geen aansturing meet maar soms ook wel maar dat hij dan op 2 cilinders blijft lopen totdat ik de motor afzet en opnieuw start en dan loopt hij weer ff goed.

 

 

Gemeten

Aansturing bobine Voeding bobine Bobine's

Uitgelezen met

Snap-on Modis

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen