Nokkenasversteller

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
E-klasse
Type
TYPE W211 - S211
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/
Brandstof
Benzine
Reacties
28
Bekeken
8682
Gepost: 07-12-2011 11:37
Professional

DeJongAutomotive

Dir Eig
De Jong Automotive BV
Anders/Overig

Lid sinds: 07-12-2011
9 bijdragen

Een klant van ons die een motorschade aan zij  MB E200 Kompressor W211 had hebben wij een Motor geleverd, deze geleverde motor heeft ca 2maanden perfect gelopen ( de klant zei dat deze motor mooier loopt dan zijn originele motor die er van nieuw af aan inzat)  toen opeens de de motor begon te lopen als een diesel ( zwaar tikken onder het kleppendeksel)

Wij hebben de auto bij de klant opgehaald en gekeken wat het probleem is/ was het bleek dat de nokkenasversteller uit elkaar was gevlogen ( er zit een klemveertje in die een plunjer en een veertje op zijn plaats houdt en die was er voor weg gesprongen daar door was de nokkenasversteller werkend zonder tegen druk en klapperde hij heen en weer in zijn verstelgebied. Wij hebben een andere nokkenasversteller gemonteerd en uitgebreid met de auto proef gereden de auto reed weer super en de auto naar de Duitse eigenaar terug gebracht.

Na ca 6 weken had de klant onderweg in de buurt van Munchen het zelfde probleem wij hebben een andere motor naar de garage waar deze auto stond, gestuurd en die is ingebouwd en de auto reed weer super, na ca 3 weken had ook deze motor in deze auto weer het zelfde probleem de nokkenasversteller uit elkaar gevlogen, de auto is naar een MB dealer gebracht deze had een nokkenasversteller direct leverbaar en heeft deze voor ca 1350 euro gemonteerd, de auto heeft daarna weer 4 weken goed lopen, toen het probleem weer optrad en weer de nokkenasversteller het had begeven, nu bij een andere MB dealer, die wist dat er een gemodificeerde nokkenasversteller leverbaar was voor dit type motor, laten monteren voor ca 1350 euro deze heeft het helaas 2 dagen volgehouden .............

Nu kan de dealer geen verklaring geven waardoor dit probleem ontstaat de auto heeft geen elektronisch fouten.

Wie heeft dit probleem eens meegemaakt of van gehoord want wij en onze klant maar blijkbaar ook MB duitsland  komen er niet mee verder.

 

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken