ratelend kloppend geluid uit versnellingsbak/verdeelbak

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
M-klasse
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
3846
Gepost: 13-08-2009 11:41
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Hallo:

Herkent iemand dit probleem? Een mercedes ml230 met handgeschakelde 5-versnellingsbak, bj '98.

Auto blokkeert soms bijna bij wegrijden in achteruit en overige versnellingen, alleen in de 4de versnelling nog enigszinds rijdbaar. Zwaar kloppend geluid uit versnellingsbak maar lijkt ook wel uit verdeelbak te komen of het geluid plant zich voort naar daar??? Geluid is al aanwezig bij stationair draaien vd motor, neemt toe met toerental, koppeling ingetrapt geluid weg (prise-as draait dan niet) Ga ruilbak monteren maar vroeg me af of iemand ervaring heeft met soortgelijk probleem? En er zit al aardig wat speling in de tussenbak als ik aan de assen draai en hoor daar ook de tandwielen nogal luid draaien (met stilstaande motor) Gebruikte bakken bijna niet te vinden in Nederland omdat dit type bijna alleen in Duitsland en Belgie geleverd is, en als ze te vinden zijn voor veel geld, staat niet echt in verhouding tot een ruilbak.....

Iemand ook enig idee hoeveel werk er in gaat zitten? Lijkt mee te vallen. Tussenbak en versnellingsbak in éen keer verwijderen of eerst tussenbak weg en dan versnellingsbak???

Uitlaatspruitstuk lekt ook op voorste cilinder, waar de bocht op de pasplaat komt, schijnt ook vaker voor te komen bij bepaalde type's? is het te repareren of wordt het gewoon een nieuw spruitstuk?

Hoor graag jullie mening.........Vast bedankt!!!

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.