Uitval parkassistent bij acheruitrijden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
S-klasse
Type
TYPE W221 SEDAN
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007
Brandstof
Diesel
Reacties
2
Bekeken
936
Gepost: 28-08-2017 20:07
Professional

TimVC

Mechanieker
Autorama
Universeel

Lid sinds: 30-09-2015
14 bijdragen

Hallo,

 

Heb vandaag een klant over de vloer gekregen die zijn parkeersensoren uitvallen bij het achteruit rijden. Je schakelt de wagen in zijn reverse, de camera treedt in werking en je ziet de parklijnen op het scherm. Van het moment dat je achteruit rijdt en aan het stuur draait, krijg je de melding dat de stuurhoek overschreden wordt en het systeem wordt uitgeschakeld. Wel krijg je nog altijd het camera beeld, maar de parkeer sensoren geven geen biep. Wat ik wel heb gemerkt is dat als je naar rechts draait, de stuurhoek verder ligt dan naar links tot je de melding krijgt. Ook bij stilstaande wagen en dan aan het stuur draaien moet je bijna volledig naar links of naar rechts eer de melding op het scherm verschijnt. In eerste instantie dacht ik aan de sleepring, maar deze heb ik via parameters van het ABS systeem getest en deze reageert goed. 

De klant vertrekt morgen op verlof met de wagen en ik had gehoopt dat ik misschien een oplossing uit mijn mouw kon schudden. 

Chassisnummer van de wagen ga ik morgen nog posten. Heb die nu niet bij mij liggen.

Hopelijk tot snel.

 

Gemeten

Parameters van de sleepring via ABS Geen foutmeldingen ivm parkeersensoren of aanverwanten

Uitgelezen met

Hella Gutmann

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Registreren