Motor slaat af.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
SL
Type
TYPE R230
Uitvoering
-
Bouwjaar
2002
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
246
Gepost: 02-05-2023 10:42
Professional

simonb

Lid sinds: 01-03-2010
47 bijdragen

Beste collega's,

Ik heb hier van een klant een Mercedes SL staan die bij het draaien van de motor spontaan afslaat. Onder het rijden een keer 2x een hik waargenomen. Volgens de klant hoeft er niet mee gereden te worden om het te ontdekken. Dat klopt inderdaad. Als ik de motor start, dan kan deze van goed lopen spontaan kort onrustig beginnen te lopen en afslaan. Als je dan de auto direct er na weer start dan duurt het aanspringen iets langer dan normaal. 

Auto heeft geen foutcodes. Adaptiewaarden oké

Hoop dat iemand een goede tip voor mij heeft.

De klacht komt niet elke keer voor. ongeveer 2 op de 10 keer. ongeveer 3-8 min na de start.

Gemeten

4 gas waarden gemeten. Deze zijn perfect. Voedingsspanning klem 30 en 87 en 31 massa gecontroleerd tijdens uitval met scoop. Ook in orde. Toerental krukasassensor en nokkenassensor, map sensor ,temp sensor gecontroleerd Tijdens uitval. Deze zijn ook in orde. Benzinedruk, oliedruk gecontroleerd. Ook in orde. Met stekker los van luchtmassameter en nokkenassensor en lambda sensoren komt de klacht ook voor. EGR en benzinedampsysteem losgekoppeld. Geen effect. Aansturing onsteking en injectie blijft aanwezig tijdens uitval. Wat opvalt is dat de injectie tijd toeneemt op het moment dat de motor slecht begint te lopen en 2-3 seconden later uitvalt. Vind het moeilijk te zeggen of de computer de injectie tijd verlengt omdat de motor slecht begint te lopen en wil afslaan, of dat de lange injectie tijd dit zelf veroorzaakt.

Uitgelezen met

Star Mercedes en gemeten met Atis scoop.

Foutcodes

Geen foucodes

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.