Motor slaat af en wil niet meer starten

Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
Sprinter
Type
Sprinter
Uitvoering
-
Bouwjaar
2019
Brandstof
Diesel
Reacties
12
Bekeken
476
Gepost: 12-01-2022 12:48
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
91 bijdragen

Deze sprinter is binnengekomen en had de klacht dat hij in midden in het land is afgeslagen en men kreeg hem daarna niet meer gestart. Auto kon op contact gezet worden maar na het drukken op de startknop ging ie niet aan de praat(geen startmotor die rond gaat). ANWB is erbij geweest en heeft een paar dingen nagekeken maar kreeg het niet gevonden. Toen hij de accupool los haalde en terugzette begonnen er wat meer geluiden te komen en toen kon men hem toevallig wel starten. Ze zijn meteen naar ons gereden.

Auto doet het nu goed zonder problemen. Accu gemeten is goed. De storingen die terugkomen na een proefrit terug staan onder. Auto start en rijdt goed nu en ook tijdens proefrit enz.

Gezien de ANWB na het loshalen van de accupool de auto toch gestart kreeg en dat er een storing over terminal 30 in staat. Is dat dan waar ik als eerst zou moeten beginnen? Weet even niet waar in deze mee moet beginnen. Als ik er niets aan doe kan het probleem zomaar nog een keer voorkomen lijkt me.

Alle info is welkom!

Uitgelezen met

Autel Maxisys

Foutcodes

P1C5C00 Battery discharge protection is activated B226656 DTC or event can be disregarded P063529 EPS is faulty B210F00 Input of terminal 30 is faulty U1427FD Please refer to service manual U014387 Communication with multi function module is faulty. Message is lost.

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.