Motor slaat niet aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
Sprinter
Type
Sprinter
Uitvoering
-
Bouwjaar
2018
Brandstof
Diesel
Reacties
21
Bekeken
1369
Gepost: 15-09-2021 15:14
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
153 bijdragen

Beste mensen,

wie kan mij aan een kloppend zekering/relais schema van deze bus helpen? Andere tips zijn uiteraard ook welkom

HET VERHAAL: vorige week op locatie bij deze bus geweest. Deze wou niet aanslaan(startmotor ging gewoon goed rond). Chauffeur had hem einde middag daarvoor thuis neergezet zonder problemen en in de ochtend wilde ie niet meer aanslaan.

Daar op locatie uitgelezen en onderstaande foutcodes waren aanwezig:

P0087FA * Stored * The fuel pressure in the system is too low

P13E7FD * Stored / event * Adblue fill level is too low

P063878 * Stored * Output throttle valve actuator is faulty. Adjustement or adaption is incorrect

Omdat ik zag dat de brandstofdruk laag was heb ik op de toevoereenheid in de tank getikt met een stuk metaal. Hierna hoorde je de pomp weer zoemen en sloeg de motor normaal aan. De chauffeur heeft die dag nog een route Friesland kunnen doen met meerdere start momenten en geen problemen. Maar helaas de volgende dag hetzelfde liedje. Toen tegen de pomp aantikken werkte niet maar toen ik ca 8 uur later terug kwam om de bus op te halen horen ik meteen de pomp weer zoemen toen ik de bus op contact zette. Kon er zo rijdend mee naar de werkplaats.

Op dat moment bleef de bus elke keer aanslaan en hebben we in overleg met de klant de toevoereenheid in de tank vervangen. Pennen van ouwe eenheid of kabelboom zagen er niet verbrand uit. Vervolgens is het 3 dagen goed gegaan en vandaag wilde ie weer niet aanslaan. Omdat ik ergens gelezen had dat soms de SAM in kan branden gaf ik een zijdelingse duw tegen de SAM en jawel....hij sloeg weer aan en ik kon weer naar de werkplaats. Hiero de SAM nagekeken maar ziet er gewoon goed uit. Maar nu zie ik dat de bezettingen(uit boekje bus of haynes) van de belangrijkste zekeringen/relais niet kloppen met auto.

Uitgelezen met

Autel Maxisys

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.