P0069

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
Sprinter
Type
Sprinter
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/4
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
3576
Gepost: 21-03-2014 23:42
Professional

Evodriver

Lid sinds: 20-03-2014
5 bijdragen
Beste mede techneuten, Wij zijn met een Mercedes sprinter bezig die met een storing te maken heeft. De auto blijft in koude toestand goed stationair draaien zonder problemen. Zodra de motor wat meer opwarmt gaat de motor anders lopen stationair (turbo wordt uitgeschakeld) en gaat in een noodloop draaien. Oftewel geen vermogen met gas geven en een knipperent check engine lampje. Het is een soort bobberent geluid. Moeilijk uit te leggen en zeker op te nemen dat is niet te horen. Ook de druk die uit de uitlaat komt veranderd (tijdens stationair draaien) Luchtfilter en brandstoffilter zijn vervangen en Maf sensor en MAP sensor zijn al omgewisseld door een nieuw exemplaar maar mocht niet baten. Inlaatspruitstuk is geheel gedemonteerd om de evenutele omloopkleppen te controleren maar die zitten er niet in. Egr klep is goed gangbaar. netals de klep in de inlaatbuis die op het carter zit geschroeft. De sensor die net achter de klep zit hebben we schoongemaakt. Deze was erg vuil. Maar is ook niet opgelost. Daarna heben we van alle sensoren die in de kabelboom zitten die naar de egr en dergelijke gaan op weerstand gemeten en eventueel op kortsluiting gemeten. Hier waren ook geen problemen mee. We hebben met een speciaal pinnetje die precies in de stekkers passen gemeten dus van stekker naar stekker. We hebben met een universele tester de auto uitgelezen en staat een storing in van P0069 en als omschrijving :Inlaatspruitstukdruk/luchtdruk :onjuiste verhouding. Wie o wie kan mij hiermee helpen of is bekent met deze storing? Alvast bedankt voor de moeite ! Gr, Remco

Gemeten

Kabelboom vanaf de motor ecu naar de Maf sensor, sensor in het luchtfilterhuis, EGR klep, klep in de turbobuis, sensor in de klep van de turbohuis.

Uitgelezen met

Maxiscan MS509

Foutcodes

P0069

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.