Stadslicht rechtsvoor en achterlicht linksachter werken niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
Sprinter
Type
Sprinter
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/6
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
762
Gepost: 27-12-2016 11:01
Professional

Broekmans

Chef Werkplaats
Autobedrijf Broekmans
Universeel

Lid sinds: 22-07-2016
21 bijdragen

We hebben hier een sprinter binnen staan met een probleem aan zn verlichting. De rechtsvoor stadslicht en linksachterlamp werken niet. Vervolgens zekeringen gecontroleerd. Die zijn in orde (zekering 15 en 2, zek kast 1)
. Proberen uit te lezen (lampen unit) maar dat lukt ons niet (KTS). Collega heeft nog de lichtschakelaar vervangen, ook zonder resultaat.

 

Wat ik wel merk is dat de verlichting heel kort (0.5 seconden) 4-5 keer gaat branden elk met 10 seconden ertussen zodra men de verlichting aanzet. Hieruit concludeer ik dat de bedrading goed is (massa is goed en lampunits heb ik al omgezet, zonder resultaat). Het lijkt in de aansturing te zitten. Ze worden dus kort aangestuurd om vervolgens direct uit te gaan.

De verlichting op de trekhaak functioneert ook perfect.

 

Belangrijk om te weten is dat dit probleem zich voordeed nadat deze is overgestart door een ander bedrijf.

Gemeten

Massa achterlichtunit, achterlichtunits omgeruild, lichtschakelaar vervangen, verloopstrekker 13-7 polig gedemonteerd, trekhaakverlichting functioneert, zekeringen zijn goed

Uitgelezen met

KTS

Foutcodes

-

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen