witte rook en olieverbruik

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mercedes-Benz
Merk
Mercedes-Benz
Model
Vito
Type
TYPE W638
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
Diesel
Reacties
9
Bekeken
5178
Gepost: 09-12-2006 10:45
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Hallo,

Ik heb hier een auto met het volgende probleem:

Al direct na het starten begint de auto een gigantische witte rookwolk uit de uitlaat te geven. Tijdens het rijden blijf dit zo, ook als de motor warm is. het olieverbruik is ook hoog (1/4l op 20 km).

Probleem is dat de auto dit van de een op de andere dag is gaan doen.

Slang van intercooler naar inlaat losgemaakt, daar staat wel wat olie in, maar niet echt extreem. Als je de motor start met de intercoolerslag eraf komt ook de witte rook uit de slag van de intercooler.

Door met de hand te voelen lijkt de turbo een goede druk op te bouwen, en ook bij het rijden trekt de auto goed op en rijd verder normaal (op het roken na dan).

Kan de turbo uitlaatgassen de inlaat in blazen zonder zelf stuk te zijn (lijkt mij sterk) of kan het zijn dat bv de egr klep constant open staat (maar waarom dan olieverbruik).

Zoals ik al zei is het van de ene op de anderen dag en van te voren is er nooit een extreem olieverbruik geweest.

Ik heb de koppakking al gecontroleerd met een tester met blauwe vloeistof (verkleurd als uitlaatgas in koelvloeistof zit).

Net de motor nogmaals gestart, en nu lijkt de auto op 3 cilinders te lopen, en bij het gas loslaten geeft de motor een rammel.

Iemand enig idee wat er allemaal aan de hand kan zijn met deze, 160000 km probleemloze, Vito.

Ik hoor het graag,

Erik.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen