foutmelding cabrio dak (geen vergrendeling in geopende positie)

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mini
Merk
Mini
Model
Cabrio
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010
Brandstof
Benzine
Reacties
0
Bekeken
143
Gepost: 06-07-2023 17:49Dit is de oplossing
Professional

wkhoek

Directeur / eigenaar
Universeel

Lid sinds: 20-09-2015
328 bijdragen

Als het dak volledig geopend is krijg ik een melding dat hij niet goed vergrendelt is (rood icoon op het display, groene led blijft knipperen en akoestische melding als je dan rijden gaat).

Visueel kun je zien dat de vergrendelhaken goed zitten en er zijn geen foutmeldingen opgeslagen. Met het controleren van de meetwaardes zie ik geen afwijkende waardes. Heel veel kun je ook niet zien eigenlijk. Ik heb inmiddels wat documentatie gelezen, diverse metingen en testen met de testkast gedaan maar kom er niet achter waar het aan schort. Heel veel informatie krijg je helaas ook niet eruit met de testkast. 

Het dak is verder volledig functioneel en werkend. Ook de ramen ed gaan allemaal op het goede moment op en neer. Het enige is dat de melding met piep er is als als het dak volledig open is.

Er zitten 5 hall sensoren op, maar de meesten zijn niet eenvoudig te bereiken en van wat ik met de testkast zie, is de afgegeven waarde logisch.

De auto is zo aangekocht.

Wellicht iemand die me kan adviseren? 

Gemeten

sunroof positie 70% en 100% komt overeen met positie main pilar positioned / stowed komt overeen met positie microswitch rear parcel shelf komt overeen met positie Vergrendelhaken werken goed, geen foutcodes

Uitgelezen met

Launch / autocom

Foutcodes

geen