Foutcode 283D Adaptatie uitlaatnokkenas

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mini
Merk
Mini
Model
Clubman
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2007/10
Brandstof
Benzine
Reacties
11
Bekeken
8607
Gepost: 25-09-2013 11:09
Professional

RogierPTC


PTC Merks
Universeel

Lid sinds: 08-01-2013
5 bijdragen

Goedemorgen,

Wij hebben in de werkplaats een Mini Clubman staan die ons hoofdbrekens veroorzaakt. Auto is binnengekomen met een motorstoringslamp die betrekking heeft op de uitlaatnokkenas. Uitgelezen en uitlaatnokkenassensor vervangen. Storing kwam weer terug. Timing krukas en nokkenassen gecontoleerd, deze bleek van tijd af te zijn. Contact met de dealer gehad en die gaf aan: de distributieketting vernieuwen. Blijkt een zwak punt te zijn bij deze motoren. Reparatie uitgevoerd en gaan proefrijden. Wat bleek nu foutmelding over de magneetklep aansturing verstelling nokkenas uitlaatzijde (foutcode volgt ben op zoek naar compleet dossier). Contact met dealer opgenomen en die gaven aan: beide magneetventielen vervangen, zowel inlaat en uitlaat nokkenas verstelling vervangen. Zo gezegd zo gedaan, maar reeds weer geen oplossing zelfde foutmelding. Als laatste het tandwiel met versteller van de uitlaatnakkenas vervangen, je raad het al, weer foutmelding. Auto is vorige week naar Buhli in Harderwijk geweest en deze komen ook niet verder. Zij zeggen: mogelijk oliekanaal verstopt in de cilinderkop.

Voordat we het gehele motorblok gaan demonteren: wie heeft mogelijk dit al eens meegemaakt bij een soortgelijk motorblok (ook Peugeot)???

Uitgelezen met

Bosch KTS 570

Foutcodes

283D

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen