ABS/ESP spookstoring

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mini
Merk
Mini
Model
Cooper
Type
Uitvoering
-
Brandstof
Diesel
Reacties
3
Bekeken
565
Gepost: 02-04-2021 19:10
Professional

biCker

Directeur / eigenaar
Garage Peter

Lid sinds: 02-11-2015
18 bijdragen

Collega's,

Echt een spookstoring in deze auto. Foutcode 5E01 (uitgelezen met Autel) Dynamische stabiliteitscontrole wieltoerentalsensor rechtsvoor - kortsluiting.

Storing wissen en komt quasi onmiddellijk terug wanneer je vertrekt of wanneer je even met rechtervoorwiel draait wanneer auto op contact staat en motor niet draait. Lampjes ABS/ESP en bandenspanning gaan dan aan.

Sensor en wielnaaf zijn door een andere garage vernieuwd, om zeker te spelen heb ik links en rechts alles omgewisseld maar fout blijft rechts zitten.

Het vreemde is nu dat je wanneer je eender waar op de auto (dak, bumpers, deur, stoel, wielen, chassis...) een licht tikje met je hand geeft, de rechtse sensor even een verhoging in snelheid geeft in live data. Geef je enkele tikjes na mekaar springt ie naar 255km/h en komt de fout erin.

Kabel zo ver als mogelijk visueel gecontroleerd, niet direct een kortsluiting te vinden. Schema helaas niet beschikbaar om verder te kunnen meten.

Heeft er iemand al iets soortgelijks meegemaakt?

 

Gemeten

Sensoren gewisseld, wielnaaf is vervangen

Uitgelezen met

Autel MS906

Foutcodes

Foutcode 5E01 (uitgelezen met Autel) Dynamische stabiliteitscontrole wieltoerentalsensor rechtsvoor - kortsluiting.

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen