Mini noodloop + niet uit kunnen lezen

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mini
Merk
Mini
Model
Cooper
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2006/1
Brandstof
Benzine
Reacties
31
Bekeken
1046
Gepost: 23-05-2017 10:35
Professional

SJGAutotechniek

Directeur / eigenaar
SJG-Autotechniek
Anders/Overig

Lid sinds: 21-10-2016
88 bijdragen

Goedenmorgen,

 

Wij hebben hier een Mini one 1600 staan welke regelmatig tijdens het rijden in noodloop slaat. De auto wil dan heel slecht trekken en ASR/ESP lampje gaat branden. Wanneer auto uitgezet word en weer aan dan kan er weer gereden worden. 

Voertuig uitgelezen > alle regelapparaten zijn bereikbaar behalve motor computer. Juiste type motorcomputer is geselecteerd. Uitgelezen met Delphi VCI150 en met een Maxscan tester. Tevens bij een andere garage uitgelezen met een bosch KTS. Tot nu toe geen resultaat. 

Klant heeft zelf motorregelappraat + contactslot gebeuren al omgewisseld op eigen iniatief, ook geen resultaat. 

Helaas kan niemand mij helpen aan een elektrisch schema van deze mini weet iemand waar ik een schema kan vinden zodat ik de diagnose bekabeling door kan meten? Of heeft iemand een tip om verder te zoeken. 

Wanneer ABS module uitgelezen word worden er een aantal canbus storingen aangegeven mbt het motorregelapparaat maar dit lijkt mij logisch. 

Gemeten

-

Uitgelezen met

KTS / Maxiscan BT / Delphi New VCI150+

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.