Accu 12 volt

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mitsubishi
Merk
Mitsubishi
Model
Outlander
Type
Outlander
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
437
Gepost: 25-07-2022 20:57
Topmonteur

Rikus


Autobedrijf Rijnberg

Lid sinds: 26-11-2007
1600 bijdragen

Collega's,

Ik heb nog geen ervaring met deze hybride auto en heb een paar vragen m.b.t. de 12 Volt accu. Af en toe moet deze auto een hulpstart hebben op de 12 Volt accu. Staat keurig in het boekje hoe dat te doen en dat werkt ook prima. Maar ik vraag me nu af op welke wijze deze accu bij geladen wordt. Is dat alleen als de benzine motor draait, of ok als hij aan de lading hangt voor het rij accu pakket? De auto wordt veel voor korte stukjes op de accu gebruikt.

Ik wil morgen de accu in ieder geval ook eens testen. Lukt me vandaag niet zo snel, want je kan maar bij een accu pool zonder bekleding te verwijderen.

Mocht deze accu aan vervanging toe zijn, zijn daar nog speciale handelingen voor nodig? Zoals ik in Haynes lees niet, maar Haynes vaar ik niet zo maar blind op. Ook staat er in het boekje dat er perse een originele accu in moet want een andere, zelfs met de goeie specificaties zou het niet goed doen. Volgens Mijngrossier zit er een dood gewone loodaccu in.
Graag jullie ervaringen en tips!

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.