EV system service required - P0AA1

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Mitsubishi
Merk
Mitsubishi
Model
Outlander
Type
Outlander
Uitvoering
-
Bouwjaar
2019
Brandstof
Benzine
Reacties
3
Bekeken
668
Gepost: 07-11-2023 19:43
Professional

TechnicusKuiken

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 03-03-2019
144 bijdragen

Hebben hier een mitsubishi outlander phev staan. Deze klant strand naar een lange rit 200km+ bij een tankstation na tanken. Foutcode EV system service required in beeld op dashboard. 

De anwb is hierbij geweest en heeft een stappenplan van mitsubshi gevolgd maar hier kwam niks uit. Heeft foutcode P0AA1 gewist en klant is huiswaarts gekeerd met advies auto niet uit doen. Tijdens rit kwam foutcode soms weer in beeld. Auto thuis uitgezet na opnieuw 200km en inderdaad auto start niet meer. Wij hebben vervolgens foutcode P0AA1 gewist op locatie en alles werkt weer na behoren.

Nu is mijn vraag, het schijnt dus te kunnen dat als er de verkeerde bandenmaat (of gewichtscodering) dezelfde foutmelding naar voren komt in het dashboard. Of de auto dan niet start met de bijbehorende foutcode weet ik niet.

Toevallig of niet maar wij hebben dus net 4 nieuwe all-weather banden gemonteerd. Wij hebben exact dezelfde maat met gewichtscodering gemonteerd als de oude banden die eronder vandaan kwamen. De bandenmaat die eronder zat en die wij hebben gemonteerd is 225/55R18 102V. De bandenmaat die er onder hoort is 225/55R18 98V. Staat ook in de b-stijl van de auto. De gewichtscodering wijkt dus af. Alleen het zou toch de gek zijn dat een auto niet meer start vanwege deze gewichtscodering? Aangezien de oude banden ook 102V waren lijkt ons dit een gevalletje stom toeval. We waren alleen benieuwd of iemand dit kan bevestigen? 

Ik gebruik de auto nu dagelijks en inmiddels 75 km gereden en natuurlijk geen fouten meer. Auto rijdt probleemloos zonder foutcodes. Ik vermoed dat er pas na een (zeer) lange rit iets warm wordt of een cel o.i.d. afwijkt met storing als gevolg. Auto zit nog in de garantie, vandaar. Zijn diverse stappenplannen te volgen maar zonder foutcodes of afwijkingen lastig meten.

p.s foutcode B210A kan hier mee te maken hebben, weet helaas niet of de ANWB deze ook heeft had. Wij hebben hem eenmalig gehad en tot nu toe nog niet weer teruggekomen. 

Gemeten

Start accu doorgemeten en getest, in orde. Laadspanning in orde.

Foutcodes

B210A +b power supply (low) P0AA1 main contactor P weld

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken