NIEUW: Kentekenkoppeling bij het stellen van een vraag

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Merk
Model
Type
Uitvoering
-
Reacties
25
Bekeken
3292
Gepost: 20-12-2012 00:03
Professional

Tom

Lid sinds: 29-06-2007
812 bijdragen

Beste leden,

Vanavond hebben we AMT Garageforum weer een klein stukje verder geïnnoveerd.

Het ontbreken van juiste voertuiginformatie is al langer een veel gehoord punt ter verbetering. Na enkele maanden werk is het zover. Bij het stellen van een voertuig-gerelateerde vraag is het nu verplicht om een kenteken in te voeren. Hierna vult het systeem zo goed mogelijk de autogegevens voor je in.

Dat betekend dat we vooraf invullen:
Merk; model; type; bouwjaar; brandstoftype.


We proberen ook zo goed mogelijk de motorisatie (motorcode) te tonen.
Hier sleutelen we de komende tijd nog wel wat aan, want door de grote verschillen in motorcode-notaties van de fabrikanten kan het soms voorkomen dat deze niet helemaal juist getoond wordt. Geef dit aan in het topic. Wij kunnen dit wijzigen.


Nieuwe voertuigstamboom
Samen met de kentekenkoppeling is ook de complete voertuigstam vernieuwd. Ruim 2.300 autotypen en 18.000 verschillende uitvoeringen qua motorisatie worden herkend op basis van het kenteken.
Vanzelfsprekend is het geven van zoveel mogelijk informatie belangrijk, dus vergeet ook het chassisnummer en de kilometerstand niet.
 

Zodra de vraag geplaatst is tonen we ook het motorvermogen in kW, de bouwmaand en het bouwjaar en de carrosserievorm in de rechterkolom met autogegevens.

 

Ik heb een algemene vraag!
Goed nieuws, deze kun je nog steeds plaatsen.
Onder het ‘nummerbord’ bij 'stel een vraag' kun je klikken op de link: “Ik heb geen voertuiggerelateerde vraag…” en een algemene vraag stellen.
Let wel, alleen het stellen van niet-voertuiggerelateerde vragen is hier toegestaan. Een uitzondering maken we voor buitenlandse auto’s voor de leden buiten Nederland. Van Zweden tot Nieuw-Zeeland en natuurlijk België.

Is het automerk/model helemaal niet van belang dan kun je deze informatie na het plaatsen van de vraag weghalen door op ‘vraag aanpassen’ te klikken onder de vraag. Je moet dus wel altijd een automerk / model kiezen om een vraag te kunnen plaatsen. Dit doen we zodat dit bij een buitenlandse auto niet vergeten kan worden.


Wat is het doel?
Een autotechnische vraag goed beantwoorden kan alleen met juiste voertuiginformatie. Misschien even lastig in het begin dat je het kenteken moet noteren, vooral als je ’s avonds na werktijd de vraag op het forum wil plaatsen, maar wij denken dat we iedereen met de invoering van de kentekenkoppeling geholpen is. Niet alleen diegene die een ander graag helpen en dus juiste voertuiginformatie nodig hebben, maar ook de vraagsteller zelf. Hoe sneller een juist antwoord hoe beter.

Zo maken we het inmiddels al vijf jaar succesvolle AMT Garageforum elke dag weer een stukje professioneler. Vóór en dóór autotechnici.

Tom Polman
Redactie AMT
Beheerder AMT Garageforum

 

Bijgewerkt door Tom op 20-12-2012 08:45
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.