start wel slaat niet aan

Nissan
Merk / model / type
Nissan Almera Tino Type V10
Bouwjaar
2005/9
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Motor

Aantal reacties: 9
Aantal maal bekeken: 352

Gepost: 17-01-2019 08:39
Professional

AutoUtrecht


Universeel

Lid sinds: 23-02-2016
25 bijdragen

Geachte collega's

ik zit al maanden met een probleem(klant zou de auto eigenlijk inruilen, maar toch maar niet)

Deze Almera Tino had als klacht dat deze niet aan slaat 's ochtends en na een flink aantal keer starten, slaat ie wel aan.

Met uitlezen zijn we erachter gekomen dat de storing op de: krukas sensor - p0335 - Functie onjuist

Eerst krukas- en nokkenassensor vervangen, geen baat. Vervolgens oude weer terug geplaatst, ging een hele tijd goed, totdat.. Vervolgens hebben we de bedrading tussen ECU en krukassensor gemeten, geen enkele weerstand!

Het signaal het ik ook gecontroleerd van de krukas sensor, alleen het nadeel was dat de motor constant aansloeg...(dus niet te meten, wanneer de storing erin zit)

Ook hebben we de D-Ketting gecontroleerd maar die is nog ver binnen tolerantie!

Dus enige waar we op uit konden komen is motor ECU (deze hebben we niet kunnen laten testen wegens geen programma ervoor bij onze experts)

Zoals gezegd zou klant er niks meer aan laten doen en zou deze inruilen. Uiteindelijk wil de klant het toch proberen en wij dus een andere ecu en alles wat erbij hoort besteld en gemonteerd.

Meegenomen, start goed, slaat aan, ik ga rijden en motor slaat af tijdens het rijden en na 3 keer starten sloeg de motor aan, op de zaak uitgelezen en weer dezelfde storing.. P0335

Ik weet het even niet meer, ik geloof niet in de signaal schijf achter het vliegwiel anders zou ie er altijd last van moeten hebben.

 

Wat denken jullie wat het zou kunnen zijn.

 

Bij voorbaat Dank!!

Uitgelezen met

Bosch KTS en Hella goodmann

Foutcodes

P0335

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.