Micra loopt extreem rijk

Nissan
Merk / model / type
Nissan Micra TYPE K12E
Bouwjaar
2004/5
Brandstof
Benzine
Onderwerpen
Motor

Aantal reacties: 34
Aantal maal bekeken: 659

Gepost: 02-02-2019 12:16
Professional

Camaro

Eigenaar/Monteur/Verkoper
Custom car center
Universeel

Lid sinds: 30-06-2016
90 bijdragen

Beste AMTers,

Ik had donderdag een Micra hier die regelmatig staat te schudden bij stationair, bij gas geven sputterde hij en kwam er een zwarte vlek op de grond bij de einddemper. extreem rijk dus.

bougie's gecontroleerd zagen er top uit, en vrij nieuw alleen alle 4 gitzwart. map sensor was wat nat van de olie en deze heb ik schoon gemaakt. gelijk carter ventilatie gecheckt en doorgeblazen, niets raars gezien, compressie test was ook goed.

bij uitlezen kwamen er geen storingen naar boven.
readiness wel op 3 punten niet gereed. 
tijdens het controleren op live data zag ik geen reactie van de 1e lambda 0.00v, en de 2e stond continue op een vaste waarde qua voltage en stond uit mn hoofd op 99.7%

met co meten kreeg ik de volgende waardes

CO 12%
HC schommelde 2500 naar 5000
o2 was wel te hoog maar niet extreem
CO2 kan ik mij niet meer herrinderen.
lambda veel te laag

bij los trekken map sensor geen grote verschillen.
bij los trekken stekker gasklephuis ging hij beter lopen en zakte co en hc maar niet voldoende. hij gaat dan ook hoger lopen. en je kan uiteraard geen gas meer geven.
heb ook wat dingen geprobeerd met dicht knijpen evap leiding, of los trekken van de evap stekker. het leek wat beter maar ook niet extreem

toen zag ik de 1e lambda wat reageren, en af en toe liep de auto wel weer beter alleen nog steeds uitstoot waardes te hoog. besloten de 2e lambdasonde te vernieuwen. en kat gecontroleerd. kat zag er nog oke uit alleen erg zwart.

na vervangen 2e lambdasonde liep hij goed, en alle uitstoot was goed. zelfs 0% co  & 0 hc
co2 11.99

dus ik dacht probleem opgelost, heb er nog een forte emissie reiniger in gegooid en klant geadviseerd een lang stuk in 4e versnelling op de snelweg te gaan rijden. 

klant stond van morgen toch weer bij ons met een schuddende motor. hij had nog geen groot stuk gereden dus heb ik geadviseerd toch nog even gas te gaan geven.
maar ik verwacht niet dat het het probleem op lost.

iemand eerder tegen dit probleem aangelopen ? ik weet niet meer zo goed waar ik nu moet zoeken. dan wordt het gokken en dat is ook zonde.

 

Uitgelezen met

autel maxidiag elite

Foutcodes

geen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.