Niet starten en start/stop storing

Nissan
Merk
Nissan
Model
Micra
Type
TYPE W02A
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012
Brandstof
Benzine
Reacties
10
Bekeken
432
Gepost: 01-03-2024 13:50
Professional

Hado45

Eigenaar
Universeel

Lid sinds: 03-08-2012
159 bijdragen

Beste mensen,

we hebben hier deze K13 Micra binnen die op den duur in storing schiet en niet meer wil starten. Storingen wissen het gaat weer even goed.

Beide schakelaars bij de koppeling hadden toch nog een hoge overgangsweerstand dus die zijn vervangen. Beide signalen in de live data verspringen met intrappen.

We hebben ook al een kapotte zekering gehad op pos 15, zijkant dashboard, "contactschakelaar/interlock schakelaar".

Op dit moment gaat het na een willekeurig aantal starten mis. Lampje "key"gaat branden en starten gaat niet meer. Alleen na wissen van onderstaande aanwezige codes doet ie het weer. Tevens komt met rijden soms "systeemstoring start/stop" in de display te staan en knippert het Auto start stop symbool.

Motor: P1650; stuur meten VAN relais 2

BCM: B2608; startmotor relais

BCM: B26F3; start aansturing relais aan

IPDM: B210D; starter RLY ON CIRCĀ 

En soms staat bij BCM B26F4 Start aansturing relais uit er ook nog bij.

Ik heb een soort van schema kunnen vinden en ik zie 2 "start" relais, 1 in de IPDM(achter accubak??) en 1 los lijkt het. Het losse blauwe relais achter de IPDM is denk ik relais 1. Want als ik deze los trek start ie niet en krijg dan een fout in de IPDM code B210E.

In hoeverre klopt het wat ik tot dusver zeg? Waar zit relais 2, in en vast op de IPDM? Wat kunnen we vanaf hier nog doen? Heb diverse locaties gevonden met div relais maar heb geen info welk relais wat is/doet.

Alle info is welkom, alvast bedankt!

Uitgelezen met

Autel Maxisys

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken