slaat niet aan.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Micra
Type
TYPE K11E
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
Benzine
Reacties
8
Bekeken
4718
Gepost: 12-01-2010 20:33
Topmonteur

iwan

Diagnose technicus
Autobedrijf Wout Bouman
Universeel

Lid sinds: 04-09-2008
6338 bijdragen
Had vandaag een leuke storing. Niet te moeilijk, maar had ook anders kunnen lopen. Laat weer eens zien dat meten is weten en dat een scoop onmisbaar wordt.

De auto was gebracht door de ANWB. Brandstofleiding zou bevroren zijn. Starten en niet aanslaan. Met startpilot sloeg de motor weel aan. Ik heb gemeten of er 12V op de pomp stond.Dit was prima. Ook kwam er brandstof uit. Brandstofdruk gemeten na het filter. Dit was 3,5 bar. Toen met gemeten of er 12V op de injector stond. Ook die was in orde. Toen even met proeflampje gekeken of injector wel wordt aangestuurd. Dit omdat de scoop nog even bezet was. Proeflampje knipperde dus dit was goed.
Toch vreemd wel lopen met starpilot en genoeg benzinedruk en injector aansturing. Meerder injectoren dus zou stug zijn als ze alle 4 niets deden. Toch even gekeken met de scoop naar signaal. Toen was het eerste scoopbeeld te zien in de bijlage. 12V op de injector die vrij lang aan massa ligt, maar geen piek vertoond bij sluiten.
Toen de voeding naar de injector gemeten. Dit is 2e beeld in de bijlage. Duidelijk is te zien dat de voeding wegvalt tijdens aansturen. Nu een V4 meting tussen injector en accuplus. Dit is beeld 3. Te zien is dat de accuplus aanwezig blijft en date injectorvoeding wegvalt. Vandaar die -12V. In het schema was te zien dat er een zekering voor de injector voeding was. Deze op gezocht. Die was nog net heel, maar bij belasten viel ontstond er een overgangsweerstand en was de spanning weg. Zekering vervangen en motor liep weer.

Dit is niet de meest complexe storing, maar ik vond het leuk om deze met jullie te delen. De schaalindeling is niet de meest juiste, maar dat was omdat de tijd dat de spanning weg veel langer was dan die 2 ms.

Downloads (1)

  • micra-1.0-16v.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen