wissen foutcode stuurbekrachtiging

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Micra
Type
TYPE K12E
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004/9
Brandstof
Benzine
Reacties
5
Bekeken
5900
Gepost: 06-06-2015 11:17
Professional

julesD

Lid sinds: 12-01-2008
173 bijdragen

Als de motor gestart wordt werkt bij deze Micra de stuurbekrachtiging soms niet. Als de foutcode (C 1606) gewist is en het gaat  goed dan blijft de bekrachtiging de hele rit goed werken. Totdat de auto weer opnieuw wordt gestart en de foutcode weer verschijnt en de stuurbekrachtiging niet werkt.

Er is 3 maanden geleden een gereviseerde stuurkolom gemonteerd. Probleem is naderhand ontstaan toen de auto na een maand stilstand niet in een keer aansloeg. De tweede keer sloeg de auto wel aan, met daarna gelijk het stuurprobleem. Dus zonder starthulp.

Volgens leverancier komt het soms voor dat na te lage boordspanning de foutcode niet meer goed te wissen is. Stuurkolom moet worden opgestuurd en wordt dan van nieuwe software voorzien. De kosten zijn dan voor de klant. Komt iemand dit verhaal bekend voor?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeten

laadspanning en stroom, accu is nu nieuw, aansluitingen accu en massakabels

Uitgelezen met

Bosch KTS

Foutcodes

C1606

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen