Injectors overmatig geluid

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Patrol
Type
TYPE Y60
Uitvoering
-
Bouwjaar
1990
Brandstof
Diesel
Reacties
11
Bekeken
518
Gepost: 09-04-2022 19:40
Professional

atlas1302

Directeur / eigenaar
Cabochalet LDA
Anders/Overig

Lid sinds: 31-01-2017
85 bijdragen

Hi beste techneuten,

Een hele tijd goed gegaan met de Patrol 2.8 TD uit 1990 wel altijd een tjipperd geluidje wat ik niet thuis kon brengen bij het starten.Na warm worden en gereden te hebben liep zij als een zonnetje, zonder bij geluiden.

Nu ik voor 5 maanden naar Portugal moest, stond de truck stil. Ik vroeg nog aan mijn zoon van mijn vrouw.....start haar af en toe om warm te lopen. Helaas, hij had andere bezigheden...maar dat terzijde.

Nu ik haar voor het eerst startte geen bijzondere geluiden, liep als voorheen.

Na een dagje of twee een beetje rijden waren er geluiden aanwezig afkomstig van de injectoren. Ook zag ik lekkage van de brandstof injectie pomp, wat me nooit eerder was opgevallen.

Ik heb filters getrokken, voorfilter en hoofdfilter, en zag dat de gasolie zwart troebel was. In het voorfilter zag je ook duidelijk zwart materiaal  op de bodem van het glas. Ik heb de tank al eens grondig schoongemaakt omdat het een en al zwart was wat op de bodem van de tank lag. Dit opmerkzame feit zag ik ook bij mijn graafmachine, bij filters schoonmaken zag ik altijd deze voor mij onbekende residu. Motor liep dan ook altijd hoorbaar anders!

Het ruikt ook niet echt als gasolie, misschien dat op Kaapverdië de samenstelling en kwaliteit anders is..??!! Misschien is dit dan ook het probleem van alle ongemakken.

Zou het de zwarte rubberen  toevoer  slangen oplossen? Het lijkt er wel op!

Ik moet een startpunt maken, wellicht dat iemand anders dit ook ooit heeft gezien of meegemaakt, of meningen betreft de slangen? Ik zou dus koperen leidingen moeten gaan gebruiken of iets dergelijks!

Verder denk ik dat de injectors er dan toch weer uit moeten en de brandstofpomp toch wel voor inspectie en schoonmaken.

Last but not least, ik heb eens een middel gebruikt ,, injector clean and pump,, wellicht te straf of zo en lost ook rubber en seals op? Ik vraag me het af, ik heb gasolie nog nooit eerder zo vervuild gezien.

 

 

Downloads (2)

  • 20220409_154406[1].jpg
  • 20220409_154427[1].jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Registreren