Probleem distributieriem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Qashqai
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2012
Brandstof
Diesel
Reacties
5
Bekeken
735
Gepost: 21-09-2019 10:06
Professional

pieter_ken

Autotechnicus
Anders/Overig

Lid sinds: 11-12-2016
43 bijdragen

Goedemorgen,

Naar aanleiding van mijn vorig probleem op: 23-06-2019 00:56 zie forum onderwerp "injector". Is het probleem teruggekomen.

Om eens kort samen te vatten kwam de wagen toen binnen voor een abnormaal geluid. Na veel testen en zoeken (injectoren, klepstoters) bleek de distributieriem aan de zijkant volledig afgesleten te zijn.

Ik had alles weer netjes vernieuwd en gekeken of er toch geen oorzaak was van de afgesleten riem. Ik kon niets abnormaals vinden. Ik had de klant ook vermeld nog eens binnen te komen na aantal weken om alles nog eens te bekijken. Hier is ze achteraf niet op in gegaan en nooit niet afgekomen.

Nu krijg ik gisteren een telefoon dat bij Nissan een terugroepactie is uitgevoerd en opgemerkt hebben dat de nieuwe riem alweer is afgesleten. En dit toch moest opgemerkt worden bij montage van de nieuwe riem. Blijkbaar moet de hogedrukpomp wat opgeschoven worden omdat de riem ergens aansleept.

Dit heb ik allesinds niet opgemerkt...

Ik ga morgen de werken opnieuw uitvoeren, maar zou hier graag wat meer info over hebben. Is dit een gekend probleem, is er ergens een service handleiding van dit probleem. Hoeveel moet deze opgeschoven worden.

Misschien iemand die specialist is in het merk Nissan?

 

Alvast bedankt,

 

Pieter-Jan

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen