soms niet aanslaan quashqai diesel

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Nissan
Merk
Nissan
Model
Qashqai
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/1
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
2525
Gepost: 28-03-2016 11:48
Professional

papabollie

monteur
Bosch Car Service Autoborg
Universeel

Lid sinds: 22-02-2016
14 bijdragen

collega's

 

wij hebben op dit moment een probleem auto staan die af en toe dienst weigert.

klant is in oostenrijk gestrand met het probleem dat de auto niet aan wilde slaan. in oostenrijk hebben ze gekeken, en na een dik uur liep hij weer. ze snapten er niets van, en dachten aan de verstuivers.klant heeft dit probleem bij terugkomst in nederland dit probleem kort daarna weer gehad. wij hebben toen assistentie verleend, en de auto startte binnen 10 seconden. wel was er toen een nagelend geluid hoorbaar.

ik ben diagnose proberen te gaan stellen, echter bleef de klacht uit. foutcodes uitgelezen met kts. enige foutcode die aanwezig was, was de raildruk sensor.

verstuivers gedmonteerd, en laten testen. 3x teveel opbrengst bij bepaald toeren, en 1 verstuiver druppelde na. 4 nieuwe verstuivers gemonteerd, en klaar dachten we.

klant nam de auto weer mee, en anderhalve week later strand de auto een kleine 200km van huis met dezelfde klacht. hij wil niet aanslaan. auto opgehaald met de kar, en binnen 10 seconden  liep de auto. auto meegenomen op de kar, en ook bij terugkomst op de zaak was het starten en lopen.

disdag, woensdag, en donderdag de auto binnen en buiten gezet, en af en toe gebruikt voor kleine boodschapjes op het industrieterein, geen probleem. vrijdag ochtend was het weer raak, de auto wilde weer niet aanslaan. auto uitgelezen met de KTS, weer een foutcode op de raildruk.meetwaarden gelezen: raildruk 6 Mpa. gevraagde raildruk was 230 Mpa. met scoop gemeten op de raildruk sensor: geen spanning op de plus van de sensor (pen 2 grijze draad)

spanning gemeten op dezelfde draad, op de computer. ook geen 5 volt.

heb voor de zekerheid nog contact gehad met een oud collega van Ford, die sinds een jaar of 3 ook nissan dealer is. hij verdenkt net als ik de inspuitcomputer, maar vertelde dat bij de 2e generatie 1.6 diesel (psa) uit de focus het 5 volt circuit ook plat gelegd word als er ser sensor of actuator in het 5 volt systeem sluiting heeft. bij de 1.6 uit de ford komt dat nog weleens door sluiting in de EGR klep, waardoor je dus ook geen spanning meet op je raildruksensor.

oop moment dat hij dan wel loopt, zijn ook alle waardes goed, dus ook spanning op de sensor

iemand al eens bij de hand gehad dit probleem?

het vervelende is dus dat hij soms dagen goed is, zonder problemen

Gemeten

raildruk spanning op de raildruksensor bij sensor en bij de computer

Uitgelezen met

KTS

Foutcodes

P0089

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken