Aanjager werkt niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Adam
Type
Adam
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013
Brandstof
Benzine
Reacties
20
Bekeken
490
Gepost: 28-07-2023 17:05
Professional

AAG


Universeel

Lid sinds: 26-12-2013
28 bijdragen

Aanjager werkt niet. Klant monteerde zelf een nieuwe motor. Zelfde merk als OE. 

Systeem heeft een bedieningspaneel, daarachter een airco module en een ventilatormotor met interne regelaar. Als ik de aanjagersnelheid verander op het bedieningspaneel, dan zie ik dat op het centrale display. Ook andere instellingen zie ik daar veranderen. Ik zie bijvoorbeeld ook reactie van de recycleklep als ik die aanstuur. M.a.w. communicatie tussen bediening en AC module lijkt goed.

Gemeten

2 voedingsdraden op de regelaar. Zowel + als - zijn goed. Er zit ook een dunne PWM draad. Die komt van de airco module af. Draad is heel, ligt ook niet tegen massa. De spanning op die draad is 0 V. Ook als ik de draad bij de kachelmodule loshaal. Ik had daar 12 V verwacht, die door de module aan massa wordt gelegd middels PWM. Wij vervingen de de kachelmodule. Deze werd geprogrammeerd. Maar niets werkt

Uitgelezen met

KTS

Foutcodes

Foutcode B0193, functioneringsstoring

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.