Astra slaat niet meer aan

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk / model / type
Opel Astra Astra-G
Bouwjaar
2002/1
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Brandstof(systeem)
Elektronica

Aantal reacties: 17
Aantal maal bekeken: 475

Gepost: 14-08-2018 15:25
Professional

Dest

After sales manager
Dest
Anders/Overig

Lid sinds: 14-08-2018
7 bijdragen

L.s.

Dank voor het lezen, het verhaal is als volgt: onlangs heb ik een 2e hands astra g gekocht. De auto heeft minstens 360k gelopen. Toen ik deze kocht, was het starten lopen. Nu, drie weken later, ik start, rijdt een paar km en laat hem per ongeluk afslaan. Althans dat denk ik..daarna, niet meer aanslaan. Wat duidelijk is, hij krijgt geen brandstof!

Nu mijn dilemma: het lijkt op een defecte brandstofpomp, maar evengoed op de startonderbreker.

Aangezien mijn rc niet werkte, heb ik mijn sleutel geopend. Ik dacht batterij leeg.. Toen ik deze opende, viel de batterij behuizing eruit, het soldeer had losgelaten. Ik heb dit gerepareerd en de sleutel gaf weer een rood lampje. De auto reageerde helaas niet.

Bij een oppervlakkige test in de nabije garage, gaf de computer allereerst een melding over de can-bus en daarna pas een melding over de ‘brandstofhoeveelheid sturing’..

Kan het zo zijn, dat mijn sleutel zijn geheugen is kwijtgeraakt? Ik heb de auto drie weken geleden gekocht, lijkt me zo typisch dat ineens de pomp stuk is.

Overigens, anwb heeft brandstof in mijn luchtinlaat gespoten en hij startte…

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.