Knipperende verlichting dashboard

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Astra
Type
Astra-G
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Diesel
Reacties
7
Bekeken
1767
Gepost: 17-01-2007 19:12
Professional

Garageforum

Lid sinds: 11-06-2007
57180 bijdragen
Bij deze auto knippert de dashboard-verlichting bij stationair lopen. Ook begint de motor, zeker als hij nog koud is te galopperen. Een beetje gasgeven en dan is het knipperen even weer over. Ik bedoel eigenlijk dat die verlichting feller en zwakker afwisselt.

We hebben er een amperetang op gezet en dan blijkt de stroom heel snel te wisselen tussen 0 en 50 ampere. Zet ik alle gebruikers, zoals airco achterruitverwarming ed aan, dan zie je dat de stroom oploopt naar 100 ampere, maar wel stabiel blijft. Het licht varieert dan ook niet meer. Maar even later begint hettoch weer opnieuw. Een beetje gas of bv de airco even uit wil er dan voor zorgen dat de stroom weer een vaste waarde krijgt en dan is het flikkeren van het licht ook weer weg,

We hebben toen een rechtstreekse draad op zowel de plus als op de massa van de dynamo gezet, maar het beeld blijft gelijk.

De dynamo is verdachte nr. 1, maar heeft iemand hier ervaring mee? Bv een verbruiker zoals de aircopmp die af en toe zoveel stroom vraagt dat de dynamo daar zo raar van doet?

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken