lampje + vermogensverlies + verbruik

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Astra
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
1998
Brandstof
Benzine
Reacties
9
Bekeken
6964
Gepost: 01-04-2008 18:21
Professional

jerilo

Directeur / eigenaar
JWA Autoservice
Universeel

Lid sinds: 29-12-2007
370 bijdragen

Goedenavond,

Bij een kennis van mij die in de Astra rijdt gaat af en toe het motorlampje branden, hij voelt niks aan het rijgedrag als het lampje brandt.

Nu heeft hij ook gemerkt dat het brandstof verbruik iets omhoog is gegaan, 2 jaar geleden toen hij hem kocht gem. 1:12 maar nu gem. 1:10.

En hier in Nederland heeft hij er geen last van maar afgelopen kerst is hij met de auto naar Duitsland geweest in de bergen en daar had hij enorm veel last van vermogensverlies en een brandend lampje.

Ikzelf zit aan de EGR-klep te denken maar voordat ik allerlei dingen ga proberen wil ik graag weten of jullie dit al eens bij de hand hebben gehad en mij een tip kan geven. De kilometerstand van de auto is rond de 230.000 km.

Als het de EGR-klep is is die makkelijk te demonteren en schoon te maken of raden jullie mij aan om hem te vervangen. Nog even ter info vorig jaar heb ik hem uitgelezen (ivm het lampje) en toen dacht ik ik weet het niet zeker meer gaf de EGR een storing.

Hopelijk kunnen jullie mij een antwoord geven.

Jeroen

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken