Moeilijke/slechte koudstart

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Opel
Merk
Opel
Model
Astra
Type
Astra-J
Uitvoering
-
Brandstof
Diesel
Reacties
33
Bekeken
897
Gepost: 17-01-2021 18:50
Professional

Nielske


Universeel

Lid sinds: 02-08-2014
64 bijdragen

Dag Heren,

Ik zit met een verveelde en hardnekkige storing. De auto start zeer slecht koud(Onder de 5 a 6 graden doet het probleem zich voor) en als hij dan éénmaal draait nagelt hij, draait hij onregelmatig en valt hij zelf stil. Gas geven resulteert alleen in meer nagelen en sneller stilvallen. De auto heeft ook wel 10 a 15 seconde nodig voor er leven in komt. 

De EGR klep(leiding naar het inlaatkanaal) heb ik al los genomen. Er is wel veel vervuiling in het kanaal zichtbaar maar verder helpt dit mijn probleem niet de wereld uit. Gloeisysteem werkt prima. 

Er zitten geen foutcodes in. :-(

Ook zijn op dat moment alle temperaturen(water en inlaatlucht) correct. De injectoren zijn getest en goed bevonden maar uit voorzorg gewisseld met andere. Ook dit heeft niets geholpen. Ook heb ik de brandstoftank leeggetrokken en gevuld met goede diesel en het filter vernieuwd.

Zijn er hier nog mensen die eventueel een idee hebben waar ik nog kan zoeken. Eénmaal de motor gedraaid heeft komt het probleem die dag niet meer terug.

 

Alvast bedankt voor het meedenken!

Uitgelezen met

Maxidas

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen